Air Montenegro ipak neće letjeti sa tuzlanskog aerodroma

Kako je i Trade Air prije mjesec dana odbio Aerodrom Tuzlu, sada je istinski veliko pitanje hoće li aerodrom naći zamjenu za letove Wizz Aira

air montenegro ipak odustaje od saradnej sa tuzlanskim aerodromom
Kompanija Air Montenegro je vratila sve slotove i otkazala letove (Foto: Ilustracija)

Air Montenego neće letjeti iz Tuzle. To je za Zamaaero rekao Mark Anžur, direktor kompanije.

Kompanija je vratila sve slotove i otkazala letove. Zamaaero navodi da je iznašao rješenje za letove prema Evropi preko jedne evropske kompanije koje je htjela dati svoj callsign i spojila je Air Montenegro, tu kompaniju i Aerodrom Tuzlu.

Nažalost, isto nije bilo isplativo za realizaciju.

Kako je i Trade Air prije mjesec dana odbio Aerodrom Tuzlu, sada je istinski veliko pitanje hoće li aerodrom naći zamjenu za letove Wizz Aira ili će mu broj putnika pasti na 150-170.000 putnika godišnje.

Podsjetimo da je Direkcija za civilno zrakoplovstvo BiH izdala odobrenje avio-operatoru iz Crne Gore za letove između BiH i Nizozemske te između BiH i Turske. Letovi su trebali polaziti iz aerodroma u Tuzli i Mastrihtu za Nizozemsku, te iz Tuzle i Istanbula za Tursku.

BHDCA je kontaktirala države EU radi potvrde dezignacije, a pozitivno su odgovorile Nizozemska i Turska, Švedska, Danska, Austrija i Njemačka su dale negativne odgovore. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *