Afrički fudbaler otvorio dušu: U BiH sam igrao za diktatorski klub

Bivši fudbaler Tuzla Cityja, Alassane Diaby, iznio je teške optužbe na račun svog bivšeg kluba i njegovog rukovodstva.

Govoreći za MeridianSportBH, Diaby je priznao da mu je kratki period igranja u Bosni i Hercegovini bio najgori u karijeri.

“Moje najgore iskustvo u inostranstvu. Od navijača, predsjednika, do osoblja. Doktora nema, ili u najboljem slučaju, kada im se radi. Povrh svega, lopovski klub. Kasnili su mi sa plaćanjem više od šest mjeseci više od 30 hiljada eura. Prevarantski način plaćanja “na crno”, rekao je Diaby, te dodao:

“To su amateri koji ne znaju ništa o fudbalu. Ne bih savjetovao nijednom fudbaleru da ide tamo. Diktatorski klub koji vodi predsjednik koji nema pojma o fudbalu. FIFA vodi istragu zbog ucjenjivanja i ugrožavanja igrača”.

Diaby je naglasio da izvan terena nije imao nikakvih problema u našoj zemlji.

“Ljudi u Bosni i Hercegovini, izvan kluba, prema meni su bili zaista fini i ne mogu nikakav drugi utisak o ljudima u BiH nositi nego takav. Tuzla City nije bila svjesna koliko je sretna što ima igrača kao što sam ja”, rekao je za MeridianSportBH.

Diaby je za Tuzlu odigrao 13 utakmica i postigao jedan pogodak. Ima 28 godina, rođen je u Francuskoj i igrao je za juniorsku reprezentaciju te zemlje, ali je kasnije nastupao za mladu selekciju Malija. Upisao je i jedan debi u seniorskoj konkurenciji afričke reprezentacije.

Bivši fudbaler Tuzla Cityja, Alassane Diaby, iznio je teške optužbe na račun svog bivšeg kluba i njegovog rukovodstva. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *