Advokatu mjere pritvora: Osumničen da je od FK Sloboda uz pomoć beskućnika pokušao naplatiti 650.000 KM

5
670

Kantonalni sud Tuzla odredio je mjere zabrane za tuzlanskog advokata Suada Suljića, koji se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja u pokušaju, prevaru u privrednom poslovanju i ovjeru neistinitog sadržaja, potvrdio je za Faktor postupajući tužilac u ovom predmetu Vedran Alidžanović.

Suljić se, prema izrečenim mjerama, ne smije sastajati sa svjedocima i obavljati djelatnosti koje su u vezi s djelima koja mu se stavljaju na teret.

Advokat je uhapšen u utorak navečer, obavljen je pretres automobila i prostorija koje koristi te je ispitan u Kantonalnom tužilaštvu TK.

– Firma Bosnafarm je imala potraživanja prema FK Slobodi oko 650.000 KM. Pošto je račun Bosnafarma bio blokiran, direktor Davud Zahirović je dao Suljiću firmu na raspolaganje. Suljić potom nalazi Sabalahajrudina Suljagića, obećava mu imovinsku korist, kako bi pristao da preregistruje firmu na njega te ga imenuje za direktora i sjedište firme Bosnafarm prebacuje u Tuzlu. Kada je sve to završio, potraživanje Bosnafarma prema Slobodi prebacuje na svoju firmu. Da bi to postigao, Bosnafarmu ispostavlja račun za usluge u Londonu u vezi s licencom za jedan lijek, a da pri tome nikakve usluge nije pružio – pojašnjava tužilac Alidžanović.

Sabalahajrudin Suljagić je beskućnik bez ikakvih primanja.

– Kada je potraživanja prenio na svoju firmu, pokrenuo je postupak prema FK Sloboda za izmirenje duga. To nije realizirano jer je račun kluba već duže vremena blokiran i djelo je ostalo u pokušaju – dodaje Alidžanović.

Suad Suljić je član Nezavisnog odbora TK koji, između ostalog, u svojoj nadležnosti ima i ocjenjivanje rada direktora Uprave policije MUP-a TK. Također, riječ je o advokatu koji zastupa tuzlanskg gradonačelnika Jasmina Imamovića u tužbi za klevetu koju je podnio protiv predsjednika Socijaldemokrata BiH Envera Bijedića. Veza ovog advokata i Imamovića može biti zanimljiva i stoga što je Grad Tuzla glavni finansijer FK Sloboda, piše Faktor.

Ovaj advokat obavlja i funkciju predsjednika Atletsko-rekreativnog kluba “Rekreativci” u Tuzli.(faktor,tl)

Download PDF

5 Komentari

 1. Biće ovo interesantno klupko koje se razmotava, dali je stvarno istina da je zastupao više Gradskih firmi iz Tuzle, dali se talio sa direktorima, dali je Jasmin povećao budžet Slobodi koja stoji u mjestu a pare negdje idu. DALI JE JASMIN SE TREBAO RASTALIT SA SUADOM U NAPLATI DUGA ZA BOSNAFARM. Uskoro će se znati. AL Suad advokat Jasminu

 2. Đasminu propade jedna finansijska linija, ali postoji druga, a to je kupovina poslovnog prostora u zgradi 15. Maj. Sve je dogovoreno prije dva mjeseca između njega i Tim cat firme, tako da će ovoj firmi biti isplaćeno cca 600.000,00 KM Budžetskih sredstava. Ko fol taj prostor je neophodan gradskoj Ustanovi Obdanište.

 3. Potvrđujem gospođin komentar.
  Pogodila je u sridu.
  Ne znam dali javnost zna da je jedan od njegovih advokata, u trenucima ljubavi, bio poznati tuzlanski poštenjačina M Ajanović, inače njegov politički dužnik i partner u aktuelnoj lokalnoj vlasti.
  Poštenjačina, učenik velikog advokatskog Maga Balijagića, ga je privatno zastupao u sporu protiv općinske uposlenice Sabine Jusić koja je sasvim slučajno otkrila zemljišni marifetluk i to nije htjela potpisati uprkos pritiscima Odozgo. Ova čestita žena, žrtva njegovog osvetničkog mobinga, bila je jedini legitiman protivkandidat Jasminovom kompromitovanom ali vrlo kooperativnom kandidatu za gradskog Pravobranioca, sa prešućenim kriminalnim Dosjeom.
  Kao takva neposlušna i nezavisna nije smjela da prođe ni po koju cijenu ….inače isprepadani članovi Komisije vraćaju se na prvobitna nižerangirana radna mjesta.
  Bahatosti nigdje kraja nema.
  Pitanje je samo kad će neko od njegovih hipnotisanih okolnih ljubimaca glasno povikati –
  CAR JE GO!

 4. Faraon ne želi da milione od termoelektrane ulaže da umanji zagađenje u Tuzli, jer misli da ovakve poslove od magle i smoga građani neće vidjeti. Nadam se da će se magla razići ispred očiju nadležnih organa pa da vide tokove budžetskih para. Tad će se Faraonu smrknuti, a građanima svanuti

 5. Znači definitivno su istinite priče iz čaršije i kafića da je Jasmin Imamović dao dozvole za gradnju Improzu za tri zgrade u dijelu grada koji tone a za uzvrat je dobio stan tj kupio trosoban stančić

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here