Advokatica Vasvija Vidović puštena nakon saslušanja u Tužilaštvu BiH

Sve troje su uhapšeni u ponedjeljak, 18. decembra, a dan nakon, glavni državni tužilac Milanko Kajganić je kazao da je Vidović pokušala iznijeti iz zgrade Državne agencije za istrage i zaštitu telefon osumnjičenog
Puštena Vasvija Vidović nakon saslušanja u Tužilaštvu BiH

(Vasvija Vidović: Nije se branila šutnjom – Foto. AG)

Advokatica Vasvija Vidović puštena je danas na slobodu nakon saslušanja u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Advokatica Nina Karačić Brković potvrdila je za BIRN BiH da je njena klijentica Vasvija Vidović, koja je uhapšena zbog spriječavanja dokazivanja, puštena danas na slobodu.

Karačić Brković je kazala da može potvrditi da je Vidović puštena, nakon što je danas saslušana u Tužilaštvu BiH.

Nije se branila šutnjom – pojasnila je, ali više informacija ne može iznositi jer je istraga u toku, prenose Vijesti.ba.

Debevec je danas suspendovan s dužnosti predsjednika Suda BiH.

Ona je dodala da za sada nema informacija o potencijalnim mjerama zabrane, jer je ročište za određevinje pritvora predsjedniku Suda BiH Ranku Debevcu i bivšem direktoru Obavještajno sigurnosne agencije (OSA) Osmanu Mehmedagiću u toku. Pritvor za njih zatražilo je Tužilaštvo BiH zbog sumnje da su počinili zloupotrebu položaja i nezakonito prisluškivali sudije i tužioce 2020. godine.

Sve troje su uhapšeni u ponedjeljak, 18. decembra, a dan nakon, glavni državni tužilac Milanko Kajganić je kazao da je Vidović pokušala iznijeti iz zgrade Državne agencije za istrage i zaštitu telefon osumnjičenog.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *