A šta s Kukom: Priča o borbi protiv korupcije premijera Hodžića je šarena laža za narodne mase!

Javnosti u Tuzlanskom kantonu je poznato koliki utjecaj na rad Vlade TK ima PDA, čiji je predsjednik na listi sankcionisanih, a koji je na nivou Tuzlanskog kantona u vlasti sa koalicionim partnerima: SDP-om, NS-om i SBB-om (i u Gradskom vijeću - op.red.)

2
531
Ilić i Hodžić: Godina dana vlasti u bliskoj saradnji s kriminalcima. Vrijedi li ona stara: S kim si, takav si! (Foto: Arhiva)

Kantonalno vijeće Stranke za Bosnu i Hercegovinu pozdravlja zadnje poteze SAD koje, po prvi put direktno, imenuju osobe koje su prijetnja demokratskom razvoju države i društva.

Posebno je indikativno objavljivanje tri imena – Dodik, Kukić, Tegeltija – op.red.), koja se direktno dovode u vezu sa najtežim oblicima korupcije. Dva su predsjednici političkih stranaka, a jedan bivši prvi čovjek pravosudnog sistema u Bosni i Hercegovini.

Javnosti u Tuzlanskom kantonu je poznato koliki utjecaj na rad Vlade TK ima PDA, čiji je predsjednik na listi sankcionisanih, a koji je na nivou Tuzlanskog kantona u vlasti sa koalicionim partnerima: SDP-om, NS-om i SBB-om (i u Gradskom vijeću – op.red.).

Stoga se postavlja opravdano pitanje pred stranke skupštinske većine, ali i pred Vladu Tuzlanskog kantona, koja se naziva antikoruptivnom, ima li smisla dalje zajedničko djelovanje sa strankom čiji je predsjednik pod sankcijama SAD-a i može li takva vlada raditi u interesu građana Tuzlanskog kantona?

Pozivamo političke stranke koje čine skupštinsku većinu i Vladu Tuzlanskog kantona da se javno odrede prema najnovijim dešavanjima i pokažu da li je važnija vlast i korupcija ili vlast i borba protiv korupcije.

Kantonalno vijeće Stranke za Bosnu i Hercegovinu poziva sve političke stranke na nivou Tuzlanskog kantona da rade za dobrobit građana Tuzlanskog kantona, a jedan od prioriteta je svakako borba protiv korupcije, koju snažno podržavamo, navodi se u saopćenju Kantonalnog vijeća Stranke za BiH TK.

2 Komentari

    • Jasmin ne smije, jer leti iz kabineta, a n smije ni premijer Kadro, i…Doktor nauka i profesor da ovako nisko padne za sakicu para, to sve govori o vecini nasih “intelektualaca”. Kuko ih obojicu drzi za jaja

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here