Rukometaši Slobode sutra imaju najtežu provjeru do sada, a evo s kim igraju

Nakon sutrašnje utakmice u Vinkovcima (sportska dvorana u 16:30 sati), rukometaši Slobode posljednju pripremnu utakmicu odigrat će 2. februara u Tuzli protiv Osijeka
Rukomet_RKSloboda_Klaskvik_Kurtes
(Aleksandar Kurteš na utakmici Sloboda – Klakskvik u 1. kolu EHF Cupa (Foto: Arhiva, TZL.ba)

U nastavku priprema za početak drugog dijela sezone, rukometaši tuzlanske Slobode sutra će odigrati treću i, čini nam se, najtežu do sada kontrolnu utakmicu.

Protivnik će im biti vrlo jaka ekipa Spačve iz Vinkovaca, član elitnog razreda Hrvatskog rukometnog saveza.

Izabranici trenera Mirka Mikića do sada su odigrali dvije pripremne utakmice, obje u gostima. Najprije su 19. januara u Valpovu savladali ekipu Valpovke rezultatom 27:24. U ekipi Crveno- crnih istakli su se tada Gabrieri sa sedam pogodaka, Knežević sa četiri, Dragičević, Lukić, Skopljak i Čajić R. sa po tri pogotka, Kurteš sa dva te Suhonjić i Buljina sa po jednim pogotkom.

U drugoj prijateljskoj utakmici, dan poslije, “crveno-crni” su u nekompletnom sastavu poraženi u Osijeku od istoimene ekipe rezultatom 27:25, u susretu u kojem su i vodili, ali i promašili tri “sedmerca”. Najviše pogodaka postigao je tada Knežević 9, a slijede ga Suhonjić i Dragičević po 4, Kurteš 3, Čajić 2, Gabrieri 2, Lukić 1.

Nakon sutrašnje utakmice u Vinkovcima (sportska dvorana u 16:30 sati), rukometaši Slobode posljednju pripremnu utakmicu odigrat će 2. februara u Tuzli protiv Osijeka.

Nakon toga slijedi nastup u 4. kolu European Cupa protiv Krke iz Novog Mesta (11. februara u Mejdanu, uzvrat je 18. januara u Sloveniji), dok se prvenstvo BiH nastavlja 10. febnruara kada bi Sloboda trebala dočekati Slogu iz Doboja, ali će ovaj susret vjerovatno biti odgođen zbog nastupa u EHF takmičenju. (tl)

Podijeli

One comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *