Ukoliko pri ruci imate maslac, mlijeko, kruh/hljeb i cimet, spremni ste. Jaja vam neće trebati. Probajte, brzo, jeftino, dobro!
Sastojci
2 kriške kruha/hljeba
4 žlice maslaca
4 žlice mlijeka
cimet za posipanje
Priprema
Dvije deblje kriške kruha namažite maslacem.
U tavu koja se ne lijepi stavite kruh namazan maslacem i pecite na srednjoj temperaturi.
Ulijte polovinu mlijeka na vrh kruha i polovinu na tavu. Pospite s malo cimeta. Kada se mlijeko upije, lopaticom okrenite kruh – trebao bi biti zlatno smeđe boje. Ispočetka će kruh biti prilično gnjecav, ali budi strpljivi i s vremenom će se lijepo stvrdnuti i postati fino hrskav.
Prelijte omiljenim preljevom ili namažite najdražim namazom, te poslužite s malo svježeg voća.
Vrijeme pripreme: 5 min
Vrijeme kuhanja: 10 min