Donosimo vam još jedan način kako da iskoristite batat, a ovaj put riječ je o krem juhi.
Ova juha idealna je za hladne dane jer će vas ugrijati i zasititi, ali svejedno, kad god je napravite, bit ćete zadovoljni. Po želji juhu servirajte s krutonima, bučinim sjemenkama ili kiselim vrhnjem.
Sastojci
Priprema
Povrće operite i očistite. Batat i mrkvu narežite na kockice, luk sitno nasjeckajte, a češnjak protisnite.
U loncu, na srednje jakoj vatri, zagrijte maslinovo ulje pa na njega dodajte luk i pržite otprilike 5 minuta. Dodajte batat i mrkvu pa pirjajte još 10 minuta. Ubacite protisnuti češnjak, naribani đumbir i mljeveni korijander te sve dobro promiješajte.
Dodajte povrtni temeljac, posolite i popaprite i pričekajte da zakipi. Nakon toga poklopite i kuhajte još 20 minuta.
Lonac maknite s vatre, dodajte žlicu kiselog vrhnja, prebacite u blender i blendajte dok ne dobijete juhu. Vratite u lonac i pričekajte da zakipi.
Juhu raspodijelite u duboke tanjure, po želji ukrasite s još malo kiselog vrhnja i pospite peršinom.
[…] jošUVEDITE U PREHRANU KLJUČNE NAMIRNICE, POŽELJNA JE RIBAZA SVAČIJI UKUS: KREM JUHA OD BATATASkuša: Ova riba je savršena za svaku dijetu jer sadrži malo kalorija a mnogo vitamina i minerala […]