Ova pogača jako je mekana i ukusna, a priprema je vrlo jednostavna. Dom će vam zamirisati, a ukućani će se silno obradovati. Pa na posao!
Sastojci
Priprema
Kvasac razmrvite, pomiješajte sa šećerom i polovicom toplog mlijeka pa pustite da se diže 5 minuta.
Brašnu dodajte sol, prašak za pecivo, ulje i dignuti kvasac te s ostatkom toplog mlijeka zamijesite glatko tijesto.
Pokrijte ga krpom i ostavite na toplom mjestu da se diže dok se volumen ne udvostruči, oko sat vremena.
Dignuto tijesto premijesite i razdijelite na 9 dijelova te oblikujte okrugle kruščiće. Posložite ih na okrugli nauljen lim, premažite razmućenim jajetom i pospite sjemenkama.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a dok se ona grije neka se pogača još malo diže (20-ak minuta) i pecite 30 do 40 minuta.