Šopska salata toliko je bogata i ukusna da je često pravimo za ručak. Mnogi će reći da je to najbolja salata.
Krastavci, paprike, rajčica, luk i slani sir kombinacija su koja paše uz gotovo svako mesno jelo.
Priprema je jednostavna – samo se morate malo potruditi oko sjeckanja i začiniti je kako treba.
Također pazite da salata ima dovoljno sira i da je prekriva, kao i na to da je povrće koje koristite svježe. Na kraju ju dobro ohladite i poslužite.
Sastojci
Priprema
Papriku, rajčicu i krastavce narežite na kockice jednake veličine. Luk narežite na kolutove i sitne kockice.
Sve sastojke stavite u duboku zdjelu. Začinite ju tako da u nju stavite sol, papar, maslinovo ulje, malo octa i peršina.
Nemojte presoliti salatu zato što je sir koji ćete na nju naribati dosta slan. Dobro ohladite salatu prije sljedećeg koraka.
Naribajte slani sir po odabiru ili feta sir i pomiješajte ga sa salatom.