Druženje učenika OŠ “Jala” sa članovima Udruženja “Lotos”

Učenici Osnovne škole “Jala” danas su posjetili I.C. “Lotos” u Tuzli. Bila je to izvrsna prilika da upoznaju i da se druže sa članovima i aktivistima ovog udruženja.

Svoje domaćine su, tokom razgovora upoznali o namjeri da pripreme predstavu “Džonatan sa galeb planine”, po istoimenoj knjizi. Knjiga je prevedena na nekoliko svjetskih jezika i pomogla je promijeniti stav prema djeci s invaliditetom u mnogim zemljama.

Kako je “Lotos” udruženje koje okuplja osobe sa invaliditetom, bila je ovo izvrsna prilika da više saznaju sa kakvim se problemima u društvu susreću njihovi prijatelji.

Ovom prilikom učenici koji će pripremiti predstavu su saznali kako bi ovakva predstava za djecu i odrasle i za društvenu zajednici bila jako korisna i poučna. Saradnja će se sigurno nastaviti i u narednom periodu, i to na obostrano zadovoljstvo.

Predsjednik I.C. “Lotos”, Suvad Zahirović, učenicima se zahvalio na posjeti i poželio im uspješan rad na projektu.

U znak zahvalnosti, djeca su otplesala “Menuet” i tako su na umjetnički način “obojili” ovaj susret.

Na povratku u školu, učenici su se počastili, kako kažu, najboljim ćevapima u čevabdžinici “Limenka”, gdje im je ljubazno osoblje pripremilo iznenađenje na kojem je pisalo OŠ “Jala” IIIb.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *