Davor Kadić više nije trener RK Slobode!

Davor Kadić nije više trener RK Slobode, saznaje TuzlaLIVE.

Prema nezvaničnim informacijama, Kadić je jutros o odlasku napisao poruku i napustio Slobodinu grupu na messengeru.

Trenersku klupu preuzeo je nakon sjajne igračke karijere u januaru proške godine. U tek završenoj sezoni, Kadić je Slobodu doveo do četvrte pozicije na prvenstvenoj tabeli.

U septembru prošle godine i u maju ove Kadić i Sloboda su osvojili dva trofeja Kupa BiH, tako da je vijest o njegovom razlazu s upravom kluba pravo iznenađenje, jer se očekivalo da će ekipu voditi i u Evropi, gdje je klub preko RS BiH prijavljen EHF-u.

Tragom vijesti o odlasku, kontaktirali smo Davora Kadića.

– Jutros sam saopštio u klubu da se više ne vidim tu, jer neke stvari nemaju veze sa sportom – rekao je Kadić.

Kaže da mu je “jako žao što je došlo do rastanka sa RK Sloboda, ali da neke stvari jednostavno nisu mogle da se ignorišu”, kazao je ne želeći da iznosi suštinu problema.

– Neke stvari tu već duže vreijeme nisu štimale. Nisu bile bas sportske, barem ne u domenu sporta kojim sam se bavio. Da sam odlučio  da zažmirim preko svega, to stvarno više ne bih bio ja. Tako da sam prvenstveno odlučio da produžim ugovor sam sa sobom – objasnio je suštinu.

No, ističe da mu je drago što je bio dio tima koji je ostvario istorijski uspjeh rukometa i sporta u Tuzli.

– Nadam se da će Sloboda nastaviti tamo gdje smo mi počeli. Ovom prilikom bih se zahvalio predsjedniku i potpredsjedniku kluba na saradnji. Oni sigurno imaju namjere da dovedu Slobodu do samog vrha, što im ja iskreno i želim. Međutim, svakako će tu trebati i malo rukometnog znanja ljudi koji su oko njih – naglasio je sada već bivši trener Slobode.

Izrazio je nadu da će rastanak s ljudima iz kluba biti korektan.

– Sloboda će uvijek biti dio mene, ali mislim da je ovo trenutno najbolje rješenje za sve nas – zaključio je Kadić.

Očekuje se da će se ovim povodom oglasiti i čelnici Slobode da javnosti objasne šta to “nije štimalo u ekipi, a nema veze sa sportom”. (M. Petrović)

Podijeli

One comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *