Gradsko takmičenje ekipa prve pomoći

U organizaciji Crvenog križa/krsta grada Tuzle, na Trgu slobode u Tuzli, danas je organizovano 27. Gradsko takmičenje ekipa prve pomoći, na kojem je učestvovalo 150 učesnika, među kojima 126 učenika srednjih i osnovnih škola i 30 zaposlenika i volontera Crvenog križa/krsta grada Tuzle.

Uzimajući u obzir važnost izučavanja vještina prve pomoći, te zalaganja učenika u srednjim i osnovnim školama za treniranje i uvježbavanje prve pomoći, u svojstvu komandanta Gradskog štaba civilne zaštite, gradonačelnik Tuzle, Zijad Lugavić, otvorio je takmičenje, i tom prilikom kazao:

-Drago mi je da imamo ovako mladu populaciju koja u ranim danima želi da se profesionalno edukuje u pružanju prve pomoći.

Na ovaj način ovi mladi ljudi pokazuju kako imaju velika srca, jer žele naučiti kako pomoći onima kojima je pomoć potrebna. Nakon edukacije biće osposobljeni i spremni za pružanje pomoći onima koji su u nevolji, mogu spasiti život, živote, a na svijetu nema ništa vrednije od spašavanja barem jednog života. Želim se zahvaliti svim nastavnicima, profesorima, mentorima koji su odvojili vrijeme da se posvete djeci koja žele da nauče kako je to pružiti pomoć onima kojima je potrebna.”

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *