Milošević i Pavlak pozvali publiku da zajedno proslave pobjedu protiv Hercegovine

U okviru 24. kola Premijer lige za rukometaše, tuzlanska Sloboda sutra dočekuje ekipu Hercegovine iz Nevesinja.

O toj utakmici, u kojoj je Sloboda apsolutni favorit, na današnjoj konferenciji za novinare govorili su šef stručnog štaba Pero Milošević i razigravač Mario Pavlak.

Milošević je na početku komplimentirao igračima Hercegovine kzavši da je riječ o “odličnoj i veoma nezgodnoj ekipi”.

– Jučer smo gledali video, igrali su kup utakmicu protiv Borca iz Banje Luke. Gledali smo još nekoliko videa, imaju nekoliko izvrsnih pojedinaca. Na golu su solidna krila u bekovskoj liniji, od Dragovića, Ražnatovića, ako se ne varam Ivanovića, ali siguran sam da im je najjače oružje saradnja sa pivotom, posebno Tomića i Karanovića. Izvrsno se kreće Tomić, iskusan srednji bek koji zna da razigra, ne samo pivote, nego i bekove i ako želimo da postignemo dobar rezultat sutra moramo dati sve od sebe da zaustavimo to njihovo najbolje oružje. Znači uz veliki respekt protivnika mi moramo da odigramo kvalitetno, jako. U odbrani pametno i strpljivo u napadu, da budemo dobri u tranziciji i samo tako možemo doći do pozitivnog rezulata – rekao je Milošević.

Osvrnuo se i na probleme s povredama u ekipi. Naime, pivot Haris
Buljina zadobio je povredu zbog koje trener Milošević neće moći računati na njega u narednim utakmicama.

– Ne trebamo da krijemo. Haris, naš pivot, jedan je od boljih pivota u
zemlji. Povrijeđen je i sutra sigurno neće igrati. Ne samo sutra, nego smo ga izgubili za duži vremenski period. Još od utakmice sa Vogošćom, doživio je povredu leđa i hrabro je igrao sve utakmice. Nastavio je da igra, ali snimak je pokazao da se radi o takvoj povredi zbog koje ćemo morati da ga sačuvamo najmanje tri nedjelje – naglasio je trener Slobode.

Istakao je da je to veliki problem za njegovu ekipu, jer u rosteru imaju još samo jednog kružnog napadača.

– Ostajemo samo sa jednim pivotom, Božom Vujovićem. On će dobiti šansu i nadam se da će je iskoristiti. Pozivamo publiku da nas podrži, da budemo jaki, da budemo pravi. Dosta imamo i zamora. Igramo po sistemu srijeda – subota stalno, ali moramo da prevaziđemo to da budemo jaki, dobri i sa dobrom odbranom. Potenciram odbranu, koja je preduslov da pobjedimo sutra jednog jakog i čvrstog protivnika – zaključio je Milošević.

Novinarima se obratio i razigravač Mario Pavlak.

– Trener je rekao sve za protivnika i za našu taktiku. Ja mogu reći za našu ekipu da dobro radimo, dobro treniramo, da ćemo dati sve od sebe u ovoj utakmici da pobijedimo. Pozivam publiku da dođu u Mejdan i uživaju u dobrom i atraktivnom rukometu – rekao je Pavlak.

Utakmica Sloboda – Hercegovina igra se sutra u Maloj dvorani Mejdana od 20 sati.

U ostalim susretima 24. kola PL BiH sastaju se:

Maglaj – Sloga (D), Borac – Gradačac, Gračanica – Izviđač CO, Iskra – Vogošća, Bosna Visoko – Konjuh, Kakanj – Goražde, Leotar – Krivaja (36:27 – večeras).

Na tabeli vodi Izviđač CO sa 42 boda, slijede Vogošća 33, Leotar 31 (meč više), Gralanica i Sloboda sa po 30, Krivaja 28, Konjuh27… (RK, TL)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *