U Tuzli danas boravio ambasador Japana

Japan je pružio snažnu podršku školama, pa se čak tri škole na području TK nazivaju „Japanskim školama“. Saradnja se nastavlja i ubuduće

0
552

U posjeti Tuzlanskom kantonu danas je boravio ambasadora Japana u Bosni i Hercegovini, NJ.E. Makota Ita.
O dosadašnjoj, ali i nastavku saradnje razgovarao je sa premijerom TK, Kadrijom Hodžićem, te ministrima.

-Japan je pružio snažnu podršku školama, sistemu socijalne, programima energijske efikasnosti. Čak tri škole na području TK nazivaju „Japanskim školama“- rekao je Hodžić.

Na sastanku je između ostalog bilo riječi o ekonomskoj saradnji Japana i Tuzlanskog kantona.

-Imamo puno razumijevanje i obećanje Nj. E. ambasadora Ita, da će se dosadašnja podrška, prvenstveno u oblasti obrazovanja, dodatno osnažiti. S obzirom na to, da smo tokom sastanka predočili da otvaramo i veći broj poslovnih zona u narednom periodu, bit ćemo podržani sa novim tehnologijama, novim iskustvima i znanjima, što potvrđuje da u Japanu, imamo iskrenog i pravog prijatelja punih 25 godina, rekao je premijer Hodžić.

Ambasador Makoto Ito ocijenio je da TK ima prednosti koje se ogledaju u iskusnoj i sposobnoj radnoj snazi, stabilnoj političkoj situaciji, religioznoj harmoniji, geografskoj blizini EU, naglasivši da japanske kompanije ohrabruje podrška lokalne vlasti razvoju privrede, dodajući da je današnji sastanak bio plodonosan vezano za buduću saradnju TK i Vlade Japana“, kazao je Ambasador Ito.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here