Odbojka: Belgijanke glatko do pobjede protiv BiH

Odbojkašice Bosne i Hercegovine upisale su i treći poraz u četiri utakmice na Evropskom prvenstvu, a u Beogradu je danas od njih bila bolja reprezentacija Belgije sa 3:0 u setovima.

Belgija je u meč ušla kao veliki favorit, ali Zmajice su pokazale zube u prvom setu u kojem je viđena velika borba dvije selekcije.

Ušlo se tako u dramatičnu završnicu prvog seta u kojoj su naše djevojke vodile 20:22, ali Belgijanke nakon grešaka Zmajica dolaze do 24:22. Prvu set loptu nisu iskoristile, ali potom Dajana Bošković očajno servira na 23:24 i jedva dobacuje do mreže za konačnih 25:23 u korist Belgije.

Povela je BiH i na startu drugog seta, ali Belgijanke ovaj put daleko brže dolaze do preokreta i vode sa 7:5, a onda Stevan Ljubičić traži time-out i pokušava smiriti Zmajice.

To nije upalilo, pošto su Belgijanke brzo stekle sigurnu prednost i lagano riješile set u svoju korist sa 25:19.

U trećem setu naše su povele 4:1, Belgijanke otpor Zmajica lome sredinom seta kada dolaze do 18:13, a do kraja nisu imale problema da dođu do trijumfa. U trećem setu je bilo 25:15 za Belgiju.

Ostale su bh. odbojkašice na petom mjestu pošto imaju trijumf samo protiv Azerbejdžana, a ovo je Belgiji treća pobjeda na turniru. (sc, tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *