Stanivuković: Kriminal je uhvaćen

Stanivuković je rekao da se u Gradskoj upravi prvi put javno govori o kriminalu, koji je uhvaćen kao zec i ne može da mrdne.

“Zapisan je na papiru, a krivične prijave će biti predate u utorak. Ovo je početak novog perioda u kom više ništa neće biti isto”, dodao je Stanivuković.

Prva tema koje se gradonačelnik dotakao bila je tema bilborda kojih u Banjaluci, kaže, ima 372, od kojih je 159 postavljeno lažno, bez naknade, u blizini Gradske uprave, te da je time budžet za godinu dana oštećen za pola miliona maraka, 2.000.000 KM za četiri godine.

“E to su gospodo besplatni udžbenici kad kažete da nema budžeta, to je 5.000 karata mjesečno za penzionere, stipendije za studente”, istakao je Stanivuković.

Sve firme će biti identifikovane, a rok za plaćanje je ponedeljak, dodaje on.

Stanivuković je rekao da je jedna od firmi koja iznajmljuje sporne bilborde i firma Dodikovog sestrića.

On je pomenuo i slučaj ukljanjanja srca grupe ” Pravde za Davida”, rekavši da je za to izdata uspmena naredba i da nema pisanih tragova.

Gradonačelnik Stanivuković je rekao da za sve one koji su lovili u mutnom dolazi naplata, te pozvao nadležne da istraže sve ono što je rekao i uhapse odgovorne.

“Pozivam ih da uhapse i mene ako ovo što sam rekao nije tačno”, kazao je on.

Stanivuković je zaključio da je “Tim za reviziju” imao ozbiljan posao i radio ono što državne institucije nisu radile decenijama.

Stanivuković je novinarima rekao i da je uočio sumnjivo vozilo i sumnjivo lice koje ga prati na javnim i privatnim događajima.(v,tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *