Poruka NBL liste za Tuzlu: Građani, olovka je vaše najjače oružje, iskoristite ga! (Foto)

Putem današnje press konferencije Gradskog odbora Nezavisne bosanskohercegovačke liste Tuzla građanima Tuzle obratili su se predsjednik Gradskog odbora NBL Tuzla i nosilac liste za GV Tuzla, Edim Kadić i kandidati ove političke stranke za GV Tuzla, Almira Kunosić i Mirsad Delić.Kadić je istakao da je izuzetno ponosan prvenstveno na fer političku kampanju koju su vodili Gradski odbor Nezavisne bosanskohercegovačke liste i svi kandidati za GV Tuzla.

“Nezavisna bosanskohercegovačka lista je prva u Gradu Tuzla javno objavila biografije svojih kandidata, ostvarenih i u svojim profesijama radom i zalaganjem dokazanih građana našeg grada kojima uopće nije potrebna politička promocija iz nekog materijalnog i finansijskog interesa što se danas veoma rijetko može sresti. Kroz svoju afirmativnu kampanju i neizostavnu direktnu komunikaciju sa građanima svih mjesnih zajednica Grada Tuzla, Nezavisna bosanskohercegovačka lista je nastojala direktno na terenu detektovati probleme sa kojima se građani svakodnevno suočavaju i rangirati prioritete njihovog rješavanja kroz rad u Gradskom vijeću Tuzla, a građanima prezentovati svoje programske ciljeve za Grad Tuzla u naredne četiri godine i čuti njihovo mišljenje”, naglasio je Kadić.

Pozvao je građane Tuzle da 15. novembra izađu na izbore i biraju kandidate kojima će dati svoj glas i koji će ih predstavljati naredne četiri godine.

“Građani Tuzle, 15. novembra 2020. godine olovka je vaše najjače oružje, ja vas pozivam i molim da i pored otežanih okolnosti koje su nas nažalost zadesile, izađete na izbore i svoj glas date za one kandidate i političke stranke koje su vas svojim programom i dosadašnjim radom ubijedile da će znati zastupati vaše interese i interese našeg grada, a ne svoje sitne lične interese.”

Posebno emotivnu poruku na kraju današnje press konferencije poslala je Almira Kunosić, majka troje djece i kandidatkinja Nezavisne bosanskohercegovačke liste za GV Tuzla,

“Drage Tuzlanke i Tuzlaci, drage majke naše djece, izađite 15. novembra na izbore i svojim glasom same odlučujte o sudbini nas i naše djece, ne dozvolite da to neko drugi čini umjesto nas i ne dozvolite im da našu djecu raseljavaju po Evropi i svijetu daleko od svojim domova i majčinskog toplog zagrljaja. Naš glas je naše najjače oružje koje imamo i neka se čuje u nedjelju 15. novembra”, poručila je Kunosić.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *