ŠTITE SVOJU IMOVINU: Stanari Krečanske 9 traže pomoć za identificiranje štetočina (Foto/Video)

Redakciji portala Tuzla LIVE obratili su se stanari Krečanske 9. iz tuzlanskog naselja Irac, tražeći pomoć u identifikovanju uništavatelja njihove imovine.

Naime, stanari zgrade uložili su znatan napor da urede svoje dvorište, ali i da bi spriječili uništavanje imovine. Kako bi bili sigurni da u njihovom dvorištu neće proći neopaženo činjenje neke štete ili neprijatnosti instalirali su kameru, koja je prekjučer, nešto iza ponoći (00:34) usnimila grupu momaka koji sjede na klupama i razgovaraju.

Međutim, na snimku se vidi da je jedan od njih, za kojeg ne znamo da li je punoljetan ili ne, pričinio materijalnu štetu slomivši dio klupe. Stanari mole čitaoce, ukoliko im je poznat neko od prisutnih na snimku kamere, da jave u komentaru na vijest ili FB porukom na adresu redakcije.

– Cilj nam je da kontaktiramo roditelje počinioca zbog nadoknade štete ili, ukoliko je počinitelj punoljetan, da podnesemo krivičnu prijavu. Na snimku se vidi da osoba, koja je učinila štetu, vozi bicikl (crvena majica), a ostali su se razbježali – navodi se u dopisu stanara Krečanske 9 u Tuzli.

Pa eto, ako neko prepoznaje vandala s fotografije ili bilo koga drugog s fotosa, neka se javi stanarima, u komentaru na FB ili u privatnu poštu redakcije. (tl)

 

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *