18. Internacionalni bienalni festival portreta INTERBIFEP

Svečano otvaranje 18. Internacionalnog bienalnog festivala portreta INTERBIFEP-a biće upriličeno danas u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla, u 13:00 sati, u organizaciji JU Centar za kulturu Tuzla.

108 umjetnika iz 23 zemlje svijeta prezentirat će ljubiteljima likovne umjetnosti 187 portreta izrađenih u tehnikama crteža, grafike, fotografije i video-art umjetnosti.

INTERBIFEP je festival koji svakim novim izdanjem postaje sve prestižniji kako u Bosni i Hercegovini tako i u regionu i svijetu. Ovogodišnji INTERBIFEP trajat će od 17. septembra do 17. novembra 2022.godine.

Na svečanom otvaranju Festivala, žiri sastavljen od renomiranih članova iz kruga likovnog stvaralaštva, proglasit će i nagrađene autore u 6 različitih kategorija i to: Diploma za crtež (otkupna nagrada), Diploma za grafiku (otkupna nagrada), Diploma „Ismet Mujezinović“, Diploma „James H. Pinto“, Diploma za fotografiju, Diploma za video-art portret, dok će dobitnik Nagrade publike za portret biti proglašen prilikom zatvaranja festivala. Glasanje će biti organizirano lično – prilikom posjete Izložbe u okviru 18. INERBIFEP-a i putem facebook stranice Centar za kulturu Tuzla.

Članovi žirija 18.INTERBIFEP-a su: mr. grafike Ljiljana Stojanović, doc.dr.art. Igor Čabraja i prof. mr. Admir Mujkić.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *