Porodica Amre Kahrimanović nezadovoljna presudom: Brat teško optužuje Tužilaštvo TK!

Policijski službenik Elvis Ćustendil danas je osuđen na 25 godina zatvora zbog ubistva Amre Kahrimanović. Visinom kazne nezadovoljni su članovi njene porodice, prvenstveno brat Nedžad Kahrimanović
Nedzad Kahrimanovic - Mirko Lekic
(Uložit će žalbu na presudu – Nedžad Kahrimanović i advokat Mirko Lekić – Foto: Armin Kendić, Klix)

Kantonalni sud u Tuzli danas je izrekao prvostepenu presudu za ubistvo Amre Kahrimanović, a za krivično djelo je osuđen policijski službenik Elvis Ćustendil iz Tuzle. On je ranije priznao krivicu, a sud mu je u konačnici izrekao kaznu zatvora u trajanju od 25 godina. Međutim, članovi porodice, kao i njihov pravni zastupnik, nisu zadovoljni visinom kazne.

Nezadovoljni smo izrečenom krivično-pravnom sankcijom, s obzirom da je kod ovog krivičnog djela maksimalno propisana kazna od 45 godina. Smatramo da je optuženom izrečena preblaga krivično-pravna sankcija te da se u ovom slučaju zasigurno neće utjecati na druge osobe u smislu generalne prevencije počinjenja ovog i sličnih krivičnih djela“, kazao je Mirko Lekić, punomoćnik oštećenih u predmetu, piše Klix.ba.

Naglasivši da je riječ o preblagoj kazni, uzme li se u obzir svirepost ubistva, Lekić je izrazio nadu da će Kantonalno tužilaštvo u Tuzli, u zakonskom roku podnijeti žalbu, tražeći veću krivično-pravnu sankciju.

Nadamo se da će Vrhovni sud FBiH u ovom predmetu donijeti konačnu odluku“, dodao je Lekić.

Kako se moglo čuti prilikom izricanja presude, žrtva Amra Kahrimanović nije imala nikakve šanse za preživljavanje. Ćustendil je u nju ispalio 16 metaka, nakon čega je, kako je napisano u presudi, otišao u kafić, uzeo lične predmete, napustio tržni centar u kojem je počinio ubistvo, otišao do svoga stana, presvukao se te odjeću u kojoj je prvobitno bio potopio u vodu.

Vezani članci

https://tuzlalive.ba/policajac-iz-tuzle-osudjen-na-25-godina-zatvora-zbog-ubistva-amre-kahrimanovic/
https://tuzlalive.ba/elvis-custendil-na-sudu-priznao-ubistvo-amre-kahrimanovic/
https://tuzlalive.ba/cvijece-i-lampioni-i-dalje-podsjecaju-na-tragicnu-smrt-amre-kahrimanovic-foto/
https://tuzlalive.ba/tuga-nevjerica-suze-tuzla-se-oprostila-od-dobre-duse-amre-kahrimanovic-foto/

Sve detalje ubistva rođene sestre sa suzama u očima je u sudnici slušao Nedžad Kahrimanović. Ogorčen je visinom kazne koja je izrečena Ćustendilu.

Čuli ste svu bestijalnost i zlikovačku namjeru čovjeka koji je likvidirao moju sestru sa 16 metaka. Sve je urađeno da bude ovako. Imao sam mrvicu nade te sam ubijeđen bio da neće dobiti manje od 35 godina, a ovo je poruka za sve nas. Možete samo zamisliti kako se mi osjećamo. Sve je srušeno. Sve je izvedeno na relaciji MUP TK, Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova te Tužilaštvo TK“, kazao je Kahrimanović.

Vezani članci

https://tuzlalive.ba/radnica-koja-je-svjedocila-ubistvu-amre-kahrimanovic-ispricala-sta-se-sve-odvijalo-kobne-noci/
https://tuzlalive.ba/u-tuzli-odrzana-jos-jedna-mirna-setnja-za-amru-kahrimanovic-foto-video/
https://tuzlalive.ba/fup-preuzeo-istragu-ubistva-amre-kahrimanovic/
https://tuzlalive.ba/korman-custendil-pucao-iz-sluzbenog-pistolja-ubijena-a-k-bila-jedina-meta/

Naveo je da je primarno vjerovao u sudsko vijeće Kantonalnog suda u Tuzli, nakon čega je iznio optužbe na račun Tužilaštva TK.

Za tužiteljicu kažem da je odradila pravi posao, nije ona ništa kriva. Kriva je institucija, odnosno Tužilaštvo TK. To je ta osovina zla. Ali, mi nećemo stati dok i ovi ne odgovaraju. Moram se boriti za to da odgovaraju ljudi u MUP-u, ali znate s kakvom hobotnicom se ja borim“, dodao je Kahrimanović.

Inače, na današnjem izricanju presude nije se pojavio Ćustendil, kao ni njegov advokat. (Kb)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *