Janković objavio spisak mladih bh. reprezentativaca za susret sa Slovenijom

Uvjereni smo da igrači koji su dobili poziv mogu odgovoriti zadatku i donijeti nam željeni rezultat, rekao je Janković
Janković objavio spisak mladih bh. reprezentativaca za susret sa Slovenijom
(Igor Janković, selektor mlade reprezentacije BiH – Foto: FSBiH)

Selektor Mlade fudbalske rerprezentacije Bosne i Hercegovine (U-21) Igor Janković objavio je spisak igrača za kvalifikacijski meč za EURO 2025. u gostima protiv selekcije Slovenije.

Utakmica je na programu 22. marta u 18 sati u Murskoj Soboti, a Janković je pozvao 22 igrača.

Na spisku su: Muhamed Šahinović (RKS Rakow), Nikola Milićević (Stupčanica), Tarik Muharemović (Juventus), Nermin Mujkić (Sloboda), Savo Šušić (Borac), Mladen Cvjetinović (Ingolstadt), Filip Račić (GOŠK), Harun Hadžibeganović (Sloboda), Filip Ilić (Nuremberg), Nail Omerović (Osijek), Milorad Stajić (Radnički Niš), Matej Šakota (Slaven Belupo), Madžid Šošić (Radomlje), Eldar Mehmedović (Sarajevo), Petar Sučić (Dinamo Zagreb), David Vuković (Borac), Luka Božičković (Sloga Doboj), Vinko Rozić (Posušje), Enver Kulašin (Borac), Admir Bristrić (Olimpija), Aleksej Golijanin (BFC Daugavpils), Franko Sabljić (Zrinjski).

Očekuje nas izuzetno teška utakmica. Slovenija je u kvalifikacijama pokazala da ima talentovanu selekciju. Imaju deset igrača u inostranim klubovima što takođe na neki način govori o njihovom kvalitetu. Međutim, možemo reći da su nam ostali dužni, jer su nas pobijedili na Grbavici. Smatram da tad nismo zaslužili poraz jer smo igrali veoma dobro. Očekujem da odigramo što kvalitetnije jer bi nas pobjeda vratila u život i ostali bismo u igri da se kvalifikujemo na veliko takmičenje – rekao je Janković.

Dodao je kako je “osvježio” spisak, jer je nekoliko igrača promijenilo klubove i nisu bili standardni u posljednje vrijeme.

Uvjereni smo da igrači koji su dobili poziv mogu odgovoriti zadatku i donijeti nam željeni rezultat. Činjenica da je Ivan Bašić prekomandovan u „A“ tim nam otežava stvari, ali najbitnije je da mladi reprezentativci prelaze u seniorsku selekciju. Siguran sam da će još igrača krenuti tim putem i u budućnosti nastupati za „A“ reprezentaciju naše zemlje – naglasio je selektor.

Igrači će se okupiti 17. marta u Trening centru NSBiH u Zenici.

BiH nakon četiri utakmice zauzima pretposljednje mjesto u grupi sa tri boda, odnosno samo jednom pobjedom nad posljednjeplasiranim Kiprom. Poraženi su od Slovenije i Francuske na Grbavici identičnim rezultatom 2:1, te od Austrije u Riedu sa 2:0. (a)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *