Kaša od zobenih pahuljica izvrstan je izbor za ukusan doručak.
Ne treba vam puno sastojaka, a možete dodati voće i orašaste plodove po izboru.
Također mlijeko možete zamijeniti svojim omiljenim orašastim mlijekom.
Sastojci
70 g zobenih pahujica
200 ml mlijeka po želji
200 ml mlijeka po želji
200 ml vode
1 prstohvat soli
1 prstohvat cimeta
1 žlica meda
bademi, maslac od kikirikija, svježe voće po izboru
Priprema
Pomiješajte zob, mlijeko, vodu, sol i cimet u srednjem loncu. Pustite da zavrije, a zatim smanjite na najmanju temperaturu.
Kuhajte otklopljeno 3 do 5 minuta uz povremeno miješanje dok se kaša ne zgusne. Potom maknite s vatre i pustite da se malo ohladi.
Podijelite kašu u dvije posudice. Svaku porciju prelijte s pola žlice meda te dodajte orašaste plodove i voće po želji.
Ako želite, med možete umiješati u kašu kad se malo prohladi, ali i zamijeniti ga agavinim sirupom. (R)