Ukusno i zdravo: Pileća juha s noklicama

Bistra pileća juha s razlogom je svevremenski klasik – jednostavna je za pripremu, okrepljujuća je i hranjiva.

Izuzetno je ukusna i idealna je za one dane kada želite malo odmoriti od masne i teške hrane.

Sastojci

Juha

500 g piletine s kostima
3 mrkve
½ korijena celera
3 korjena peršina (s lišćem)
1 korabica
Prstohvat paprike
1 glavica luka
1 svežanj peršina

Griz noklice

1 jaje
2 prstohvata soli
4 ž lice ulja
6 žlica griza

Priprema

Juha

Pile operite i narežite na komade te ogulite povrće. Piletinu ubacite u veći lonac, dodajte luk i papriku. Zalijte vodom, posolite i popaprite po ukusu i stavite kuhati. Kuhajte na slabijoj vatri otprilike sat vremena.

Dodajte preostalo povrće, poklopite i nastavite kuhati još sat vremena na slabijoj vatri.

Nakon što se sve skuhalo, uzmite cjedilo i procijedite juhu.

Griz noklice

Napravite noklice. Pjenjačom umutite jaje i sol. Dodajte ulje i griz i izmiješajte. Trebali biste dobiti tekuću smjesu koja će se stajanjem malo zgusnuti.

Žličicom grabite pripremljene noklice i stavljajte ih u juhu. Imajte na umu da noklice malo nabubre pa pripazite koliko ih stavljate. Kuhajte još 5 minuta i sklonite s vatre.

Juhu po potrebi i ukusu još začinite i poslužite.

Vrijeme pripreme: 20 min
Vrijeme kuhanja: 2 h 10 min
Ukupno vrijeme: 2 h 30 min (R)
Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *