Bistra pileća juha s razlogom je svevremenski klasik – jednostavna je za pripremu, okrepljujuća je i hranjiva.
Izuzetno je ukusna i idealna je za one dane kada želite malo odmoriti od masne i teške hrane.
Sastojci
Juha
Griz noklice
Priprema
Juha
Pile operite i narežite na komade te ogulite povrće. Piletinu ubacite u veći lonac, dodajte luk i papriku. Zalijte vodom, posolite i popaprite po ukusu i stavite kuhati. Kuhajte na slabijoj vatri otprilike sat vremena.
Dodajte preostalo povrće, poklopite i nastavite kuhati još sat vremena na slabijoj vatri.
Nakon što se sve skuhalo, uzmite cjedilo i procijedite juhu.
Griz noklice
Napravite noklice. Pjenjačom umutite jaje i sol. Dodajte ulje i griz i izmiješajte. Trebali biste dobiti tekuću smjesu koja će se stajanjem malo zgusnuti.
Žličicom grabite pripremljene noklice i stavljajte ih u juhu. Imajte na umu da noklice malo nabubre pa pripazite koliko ih stavljate. Kuhajte još 5 minuta i sklonite s vatre.
Juhu po potrebi i ukusu još začinite i poslužite.