U restoranu u Budvi došlo je do trovanja hranom 96 gostiju. Nakon toga je Turistička inspekcija Crne Gore počela pečaćenje hotela “Loza” čiji su se gosti razboljeli, a koji nema odobrenje za rad, prenosi Srna.
Ona je podsjetila da je turističkoj inspekciji ovo osmi put u protekla tri mjeseca da pečati budvanski hotel “Loza”, a sedmi put je pečat skinut, zbog čega je inspekcija slučaj prijavljivala kotorskom tužilaštvu.
Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove nakon prijave trovanja izvršila je uzorkovanje iz restorana “Loza” i zabranila služenje hrane.
Turisti otrovani hranom bili su i smješteni u hotelu “Loza”, ali još nije utvrđeno kako i gdje je došlo do trovanja, prenosi Srna.
Iz crnogorskog Instituta za javno zdravlje saopštili su da su strani državljani, koji su jučer imali simptome trovanja u hotelu u Budvi, dobrog zdravstvenog stanja.
Iz ove ustanove naveli su da je u toku epidemiološko istraživanje, kao i ispitivanje mikrobiološke i fizičko-hemijske ispravnosti uzoraka, te da će javnost o rezultatima biti blagovremeno obaviještena. (tl)