Svečanost: Enes Mešanović novinaru Miri Petroviću predao Plaketu Udruženja sportskih novinara BiH (Foto)

Mašanović je tokom nedavnog boravka u Sarajevu prihvatio prijedlog sportskog novinara, Sinana Sinanovića, da Plaketu lično preda nagrađenom novinaru, što je danas i obavljeno

U Sport klubu “Bambi” u Tuzli danas je održana mala svečanost. Vlasnik renomiranog kluba, odnosno, Škole fudbala “Bambi”, Enes Mešanović, predao je tuzlanskom novinarskom veteranu, Miroslavu Miri Petroviću, Plaketu koju mu je 27. decembra prošle godine u Sarajevu dodijelilo Udruženje sportskih novinara BiH.

S obzirom na to da Petrović zbog bolesti nije mogao otići na svečanu dodjelu vrijednog priznanja, koje je, da kažemo, potpisao predsjednk Udruženja, Mirza Kolar, dogovoreno je da će mu je prvom prilikom u Tuzli uručiti neko od članova.

U međuvremenu, Mašanović, nekadašnji igrač Slobode, Dinama, Erzerumspora, Osijeka, Maribora, Sarajeva, te još nekoliko klubova u Iranu, BiH i Hrvatskoj, reprezentativac i sportski menadžer, tokom nedavnog boravka u Sarajevu prihvatio je prijedlog sportskog novinara, Sinana Sinanovića, da Plaketu lično preda nagrađenom novinaru, što je danas i obavljeno.

U prijatnoj atmosferi Sport kluba “Bambi”, dodjeli Plakete prisustvovali su i čestitali osobni prijatelji laureata, a i Mešanovića, novinar i publicista Ekrem Avdić, nekadašnji liječnik FK Slobode, dr. Kasim Salković, te privrednik i kolumnista portala TuzlaL!VE.ba, Derviš Čičko.

Dogovoreno je da će se ovaj sastav, uz još neke pridružene prijatelje, ponovo okupiti u “Bambiju”, a povoda uvijek ima. I sjajnih sportskih uspomena, anegdota, dogodovština… (TL – Foto: Ines Uvalić i Derviš Čičko)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *