Super kombinacija mahunarki u tanjuru bogatom vitaminima i mineralima. Crvena leća je lako probavljiva namirnica, koja se jako brzo skuha i prekuha! Ne trebate je namakati, samo dodajte u varivo. U kombinaciji s grahom je pun pogodak.
Vrijeme kuhanja 40 minuta
Ukupno vrijeme 45 minuta
1
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak. Dodajte im na kockice narezanu mrkvu, papriku i lovorov list. Posolite, dodajte crvenu mljevenu papriku i dinstajte 5-10 minuta bez dodavanja vode.
2
Dodajte pasiranu rajčicu, konzervirani grah i vodu da prekrije sve sastojke.
3
Kuhajte 15-tak minuta pa dodajte crvenu leću. Kada je leća skuhana, varivo je gotovo. Dodajte svježe nasjeckani peršin i poslužite.
4
SAVJET PLUS: Crvena leća se često raskuha. Ako se to i vama dogodi, ne brinite. Teško je pogoditi idelano vrijeme kuhanja crvene leće, ili je tvrda ili je raskuhana. (Mamin ručak)