Ljetno, slatko, ali lagano – tako je najlakše opisati ovaj ukusni voćni kolač za koji ne treba puno da se pripremi, a uvijek je ukusna delicija. Narandže i jabuke mu daju određenu kiselu notu, a ananas slatku.
Sastojci:
1 pakiranje žute mješavine za torte (obične veličine)
300 gr oguljenih narandži
4 bjelanca
2 jabuke
Preljev:
1 konzerva od 500 gr ananasa u kockicama, neocijeđena
1 pakiranje smjese za instant puding od vanilije
200 slatkog vrhnja za šlag
sladoled (po želji)
Priprema:
Jabuke ogulite i smiksajte u mikseru.
U velikoj zdjeli izmiksajte smjesu za torte. Dodajte bjelance i dobiveni umak od jabuka te miksajte na maloj brzini 2 minute. Dodajte kriške narandže i promiješajte.
Ulijte smjesu u 30 x 20 cm veliki lim za pečenje koji ste prije namastili uljem.
Pecite na 175°C 25-30 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Ohladite na rešetki.
U zdjeli pomiješajte mješavinu ananasa i pudinga te premažite preko biskvita. Od slatkog vrhnja napravite šlag i stavite na kremu i biskvit.
Ostavite u frižideru najmanje sat prije posluživanja piše Taste of Home. Kod posluživanja možete dodati kuglu sladoleda od vanilije. (Coolstyle)