Uz osnovne začine kao sol i vegetu, vašoj kuhinji su potrebni i još neki. Čuvajte ih u hermetički zatvorenim posudama, dalje od direktne topline i svjetlosti.
1. Mljevena crvena paprika
Upotrebljava se kao začin za čorbe, umake i mesna jela.
2. Lovorovo lišće
Nježne kvalitete jednog lista (ili čak polovina) dodaju dimenziju umaku ili supi koji krčkaju.
3. Mljeveni cimet
Daje nostalgiju desertima, ali isto čini i slanim jelima.
4. Mljeveni korijander
Često se koristi u mediteranskim juhama i varivima. Uparite ga s aromatičnim kimom za dodatni sloj okusa.
5. Mljeveni kim
Popularan u latinoameričkim jelima i curry prahu, svojim jedinstvenim, pomalo gorkim okusom pojačava zemljanost graha i mahunarki. Dodajte prstohvat da začinite povrtne ili mesne pljeskavice.
6. Čili u prahu
Ova mješavina (koja može uključivati sušeni čili, bijeli luk, origano, kumin, korijander i klinčiće) daje koncentrirani začin. Prije pečenja mesa na roštilju utrljajte na odrezak.
7. Crni biber u zrnu
Prirodan je začin mnogim jelima, piše Real Simple. (tl)