MALE “pice” kod kojih je tijesto zamijenjeno kolutovima tikvice mogu poslužiti kao ukusan ručak na brzinu, ali i kao bilo koji drugi obrok. Naravno, nadjev za “picu” možete promijeniti prema svom ukusu, mi vam donosimo osnovnu varijantu, poželjnu za meni tokom vrućih dana.
Sastojci:
3 velike tikvice
60 ml sosa od paradajza
100 g narendane mocarele (ili nekog drugog sira)
50 g tanko narezane trajne kobasice ili suhog mesa
Maslinovo ulje
Origano
Priprema:
Narežite tikvice na kolutove debljine 7-8 mm. Zagrijte rernu na 200 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje. Rasporedite tikvice po plehu pa ih premažite tankim slojem maslinovog ulja. Pecite ih pet minuta kako bi malo omekšale. Premažite ih slojem sosa od paradajza pomiješanog s origanom, dodajte sir i trajnu kobasicu ili suho meso.
Peći 10-15 minuta, sve dok u potpunosti ne omekšaju i sir se ne otopi. Prijatno, dobar tek, uzdravlje! (tl)