Pripremite kremasti rižoto s avokadom

Iako avokado većina najčešće jede na tostu ili u guacamoleu, kombiniranjem omiljenih sastojaka stvoren je ukusan pesto koji se uz rižu ili bulgur odlično slaže
recept za dane kada je vruce u kuhinji kremasti rizoto sa avokadom
(Kremasti rižoto sa avokadom vrlo je jednostavan za pripremu – Foto: Ilustracija)

U danima kada nam se ne provodi puno vremena u kuhinji, odlučujemo se na ručkove koji su brzo gotovi, a sljedeći recept za fini rižoto definitivno je jedan od takvih.

Iako avokado većina najčešće jede na tostu ili u guacamoleu, kombiniranjem omiljenih sastojaka stvoren je ukusan pesto koji se uz rižu ili bulgur odlično slaže.

Potrebni sastojci: jedan avokado, 300 g kremastog nemasnog sira, sok pola limuna, 75 grama preprženog suhog mesa, začini po želji: so, biber, sjeckani peršun, malo čilija, 300 grama riže ili bulgura.

Postupak pripreme:

Rižu ili bulgur kuhajte u vodi.

Za to vrijeme u blenderu izmiksajte avokado, sir, sok limuna i začine kako biste dobili kremastu smjesu.

U tavi propržite komadiće suhog mesa dok ne postane hrskavo. (Ako ne jedete meso, preporuka je u tavi kratko tostirati suncokretove ili sjemenke tikve za dozu hrskavosti u jelu.)

Kuhanu rižu ili bulgur pomiješajte s pestom od avokada te im dodajte suho meso ili sjemenke. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *