Prijedlog za ručak: Pureća prsa s rižom i salatom od avokada i rajčice

Marinirana pečena pureća prsa na podlozi od kuhane riže sa salatom od avokada i cherry rajčica odlična su ideja za brz i hranjiv obrok.

(Screenshot)

Mariniranje purećih prsa limunovim sokom, češnjakom i chillijem prije pečenja će im dati sočnost i mekoću.

Sastojci

Marinirana pureća prsa
4 odreska purećih prsa (800 g)
1chilli
8 žlica limunovog soka
Prstohvat sjemenka korijandera
2 češnja češnjaka
Salata od avokada i cherry rajčica
240 g riže
500 g cherry rajčice
1 avokado
Sol, po ukusu
Papar, po ukusu
Maslinovo ulje
Malo svježeg sjeckanog mladog luka

Priprema

Marinirana pureća prsa

Marinirajte meso

Pureća prsa ostavite nekoliko sati u frižideru u mješavini limunovog soka, soli, papra, chilija, zdrobljenih sjemenki korijandera, češnjaka i ulja.

Ispecite puretinu

Kada je vrijeme za pečenje, obrišite ih te ih ispecite na zagrijanoj nauljenoj tavi pazeći da ih se ne presuši.

Salata od avokada i cherry rajčica

Narežite rajčicu i avokado na kocke, dodajte sjeckani mladi luk te začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem.

Rižu skuhajte, dodajte joj malo soka limuna i sjeckanog peršina.

Poslužite

Stavite rižu kao podlogu, na nju stavite puretinu, a na puretinu stavite salatu od rajčice i avokada. Prijatno!

Vrijeme pripreme: 20min
Vrijeme kuhanja: 30min
Ukupno vrijeme: 50min (R)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *