Kakav je to ručak bez supe, a ako želite brzu, dobru i ukusnu, napravite je s griz noklama.
Evo jednog brzog i dobrog recepta. Skuhajte supu s pilećim krilcima, vratovima ili leđima ili s junetinom s kostima, uz dodavanje mrkve, vegete ili soli, a na kraju skuhajte nokle.
Sastojci
• 1 cijelo jaje
• 4 supene kašike ULJA
• 8 supenih kašika GRIZA
• malo soli
PRIPREMA
1. Dobro viljuškom istucite jaje, dodajte 4 supene kašike ulja i soli po ukusu, dobro istucite.
Važno: koristite istu suhu supenu kašiku kojom ste stavljali ulje, to je mjera, koliko u kašiku stane ulja, toliko stavite griza,znači 8 RAVNIH kašika.
2. Promješajte i pričekajte minuticu – dvije može vam se činiti rijetko, ali nije treba samo malo treba pričekati.
3. Zakuhajte u supu, koja ne smije jako kipjeti, već neka lagano vrije, stavljajte male noklice, jer jako narastu. Koristite čajnu kašičicu za ukuhavanje.
4. Kuhajte cca 5 minuta, ugasite štednjak, poklopite i kada se zdebljaju gotove su!
Sitno sjeckanim peršinom ukrasite supu. Prijatno!