
Najslavnije austrijsko jelo zapravo je netipično za austrijsku kuhinju: u Italiji se takav panirani odrezak naziva Cotoletta alla Milanese. Bilo kako bilo, sočan odrezak prihvaćen je u cijelome svijetu, a možete ga poslužiti i s krompir-salatom.
Sastojci (za 4 osobe):
4 teleća odreska (od ruže)
so
ulje za pečenje
Za paniranje
80 g pšeničnog oštrog brašna
2 jaja
200 g krušnih mrvica
Priprema
1. Odrezak lagano istucajte. Nožem napravite nekoliko rezova po cijeloj površini odreska.
2. Odrezak posolite, a zatim ga s obje strane uvaljajte u brašno, umočite u jaja i u mrvice.
3. Pecite ga na plićem zagrijanom ulju 3-4 minute sa svake strane.
4. Kada odrezak poprimi zlatnosmeđu boju, izvadite ga na papirnati ubrus kako bi se upila suvišna masnoća, a zatim poslužite.
Posluživanje
Bečki odrezak tradicionalno se poslužuje s pečenim krompirom, džemom od brusnica i zelenom salatom. Može i blitva.
