Obradujte najmilije za subotnju trpezu: Domaći mlinci

Naučite kako na jednostavan način pripremiti domaće mlince. Savršeni su kao prilog uz pečeno meso.

Obradujte svoje najmilije za subotnji ručak! Ako ste kratki s vremenom, možete u dućanu pronaći već gotove mlince.

Sastojci

500 g glatkog brašna
1 žličica soli
200 ml mlake vode
2 jaja
Priprema

Sve sastojke stavite u veću zdjelu i zamijesite glatko tijesto.

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva zajedno s limom za pečenje na kojem ćete peći mlince. Ako imate mogućnost, pecite ih na šporetu na drva, tada su najfiniji.

Podijelite tijesto na 10 dijelova i svaki razvaljajte na veličinu 30×30 cm. Lim za pečenje izvadite iz pećnice.

Mlinac oprezno prebacite na lim i vratite u pećnicu na 5-6 minuta.

Mlinci trebaju biti svijetle boje s tamnim točkama. Gotov mlinac stavite na krpu kako bi se ohladio, a postupak ponovite s ostatkom.

Mlince natrgajte na komade veličine po želji i prelijte ih vrelom vodom. Začinite masnoćom od pečenja i poslužite.

Vrijeme pripreme: 20min
Vrijeme kuhanja: 50min
Ukupno vrijeme: 1h 10min (R)
Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *