Naučite kako na jednostavan način pripremiti domaće mlince. Savršeni su kao prilog uz pečeno meso.
Obradujte svoje najmilije za subotnji ručak! Ako ste kratki s vremenom, možete u dućanu pronaći već gotove mlince.
Sastojci
Priprema
Sve sastojke stavite u veću zdjelu i zamijesite glatko tijesto.
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva zajedno s limom za pečenje na kojem ćete peći mlince. Ako imate mogućnost, pecite ih na šporetu na drva, tada su najfiniji.
Podijelite tijesto na 10 dijelova i svaki razvaljajte na veličinu 30×30 cm. Lim za pečenje izvadite iz pećnice.
Mlinac oprezno prebacite na lim i vratite u pećnicu na 5-6 minuta.
Mlinci trebaju biti svijetle boje s tamnim točkama. Gotov mlinac stavite na krpu kako bi se ohladio, a postupak ponovite s ostatkom.
Mlince natrgajte na komade veličine po želji i prelijte ih vrelom vodom. Začinite masnoćom od pečenja i poslužite.