Palačinke su, sudeći po mnogima, poseban desert kojem je uistinu teško reći ne.
Taj jednostavni i vječni desert budi sjećanja na lijepe trenutke iz djetinjstva, ali od nas stvara male kreativce tako da veoma često poželimo eksperimentirati s nekim posebnim dodacima i otkrivati neke nove načine pripreme.
Sastojci (mjera je čaša od 200ml)
1 zrela breskva
1 čaša zobenih (oko 100g je to)
1 čaša mlijeka (200ml)
(ako breskva nije zrela, tj. nije jako slatka, dodajte malo šećera, meda ili nekog drugog zaslađivača)
Recept
Izblendajte sve sastojke
Zagrijte ulje na tavi pa stavite na laganu vatru
Za to vrijeme narežite drugu breskvu na tanke kriškice, ako ćete je koristiti
1 miničinka je 1 do 1.5 kašika smjese, stavljate na tavu i s gornje strane odmah pritisnete krišku breskve
(tl)