Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the all-in-one-wp-migration domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/clients/client1/web2/web/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the rank-math domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/clients/client1/web2/web/wp-includes/functions.php on line 6114
Kiselo mlijeko i med su eliksir zdravlja i vitalnosti - Tuzla L!VE

Kiselo mlijeko i med su eliksir zdravlja i vitalnosti

Vrlo često možemo čuti kako blagotvorno na naš organizam utječe napitak od mlake vode i meda ili slatkog mlijeka i meda, limuna, vode i meda… Ljekar Alija Mulaomerović preporučuje kiselo mlijeko i med i to najbolje ujutro popiti.

– Kiselo mlijeko i med su eliksir za zdravlje i vitalnost. U medu imate sve što organizmu treba. Najbolje odgovara sastavu ljudske krvi. Više od 360 raznih elemenata, minerala, vitamina i drugih mikroelemenata je u jednoj kapljici meda – govori Mulaomerović.

Dodaje kako je čašu jogurta u kojem stavimo jednu kašiku meda najbolje popiti ujutro. Dobit ćete dozu dobre energije, osjećat ćete se bolje a ujedno ovim ritualom jačate imunitet.

Med je najsavršeniji proizvod prirode u kojem nalazimo gotovo sve sastojke koji grade ljudski organizam.

Med je mješavina različitih tvari. Osim vode (16-20 posto), sadrži šećere fruktozu i glukozu (60-70 posto), a ostatak je saharoza, maltoza, dekstrin. Također sadrži proteine (albumin i globulin), organske kiseline (jabučnu, vinsku, mravlju, limunsku…), vitamin C, kompleks B vitamina, folnu kiselinu, inulin, aminokiseline, enzime, razne derivate klorofila, flavonoide.

Od mineralnih tvari, ovisno o vrsti meda, nalazimo željezo, bakar, fosfor, kalcij, natrij, magnezij i krom koji je neophodan u razgradnji ugljikohidrata što dovodi do smanjenja nepoželjnih učinaka uzimanja većih količina jednostavnih šećera i porasta glukoze u krvi. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *