Kašika kuhane pšenice dnevno dovoljna je za dobru probavu i jak imunitet

Odlična je za crijeva, u kojima je izvor našeg imuniteta, podstiče metabolizam i sadrži željezo, cink, selen kao i vitamin B. Ukoliko je spremite na ovaj način, kašika dnevno će vam biti dovoljna za vitku liniju i jak imunitet tokom hladnih dana koji dolaze
psenica je veoma korisna za zdravlje i kao takva veoma je zastupljena u mediteranskoj kihinji
(Pšenica je odlična za crijeva u kojima je izvor našeg imuniteta – Foto: Ilustracija)

Veoma je korisna za zdravlje, i kao takva pšenica je veoma zastupljena u mediteranskoj ishrani.

Odlična je za crijeva, u kojima je izvor našeg imuniteta, podstiče metabolizam i sadrži željezo, cink, selen kao i vitamin B. Ukoliko je spremite na ovaj način, kašika dnevno će vam biti dovoljna za vitku liniju i jak imunitet tokom hladnih dana koji dolaze.

Jedite kad god osjetite glad, sa malo meda, cimeta ili kakao praha.

Sastojci:

1 kg pšenice

50 grama suhog grožđa

50 grama oraha

50 grama lješnika

50 grama badema

Priprema:

Potopite pšenicu preko noći, pa je sutradan polako kuhajte najmanje tri sata.

Vodu dolivajte polako, da nikad ne bude previše.

Orah, lješnik i badem sameljite.

Pred kraj kuhanja dodajte ih u žito i kuhajte još desetak minuta.

Ohladite i čuvajte u frižideru. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *