Kadulja blagotvorno djeluje na cijeli organizam, jača imunitet, dobra je za probavu, reguliše znojenje

Kadulja će sniziti temperaturu, osvježiti vas i smiriti bolne simptome koji vas muče. Osim toga, blagotvorno će djelovati na vašu probavu, smiriti će grčeve, napetost i bolove
kadulja zalfija caj koji je veoma zdrav recept
(Za usnu šupljinu i grlo čaj od kadulje je jedan od najdjelotvornijih i najsigurnijih prirodnih lijekova – Foto: Ilustracija)

Kadulja, u narodu nazivana salvia, žalfija, salvulja, pitomi pelin, blagotvorno djeluje na zdravlje. Za usnu šupljinu i grlo čaj od kadulje je jedan od najdjelotvornijih i najsigurnijih prirodnih lijekova. Ali to nije sve jer je od davnina poznato da kadulja ima izvrsna za cijeli ljudski organizam.

U narodnoj se medicini koristi za probavne tegobe, kao pomoć kod regulacije znojenja, jačanja imuniteta.

Kadulja također osigurava priličnu količinu vitamina K, koji je neophodan za zdravlje kostiju, cirkulaciju i pravilno zgrušavanje krvi. Štaviše, ovaj se čaj može pohvaliti s nekoliko drugih spojeva koji su dobri za zdravlje, uključujući karnozol i kamfor.

Viroze, proljevi, povraćanja i visoke temperature iscrpljuju organizam. Kadulja će sniziti temperaturu, osvježiti vas i smiriti bolne simptome koji vas muče. Osim toga, blagotvorno će djelovati na vašu probavu, smiriti će grčeve, napetost i bolove.

Kadulja i menopauza

Vrijeme menopauze prate valovi vrućine koji se pojavljuju i tijelo se znoji. Vrlo su neugodni i pojavljuju se kroz dan ili noć, neovisno o vremenu i tome što radite. Kako biste smanjili valunge, dodajte kadulju svojoj svakodnevici. Konzumiranjem čaja od kadulje valunzi će se smanjiti za čak trideset posto. Osim znojenja u menopauzi se pojavljuju promjene raspoloženja kao i depresija. Kadulja će blagotvorno djelovati i na vaše psihičko stanje te vas umiriti.

Čaj od kadulje – recept

Pripremite sljedeće sastojke:

čajna kašika kadulje

šolja vode

zaslađivač po ukusu

svježi sok od limuna (po želji)

Jednostavno zakuhajte vodu, zatim dodajte kadulju i kuhajte ju oko 4-5 minuta. Ostavite čaj u poklopljenoj posudi još 10-ak minuta. Procijedite kako biste uklonili listove prije dodavanja željenog zaslađivača i soka od limuna po ukusu. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *