Jednostavan recept za pohovani sir sa začinima – užina koju ćete obožavati

Sir možete pržiti u dubokom ulju na 180°C dok ne poprimi zlatno-smeđu boju ili, zdraviju verziju, peći u rerni na 220°C oko 8 minuta sa svake strane, dok ne postane hrskav

(Zlatno-hrskavi pohovani sir: recept koji osvaja sve generacije – Foto: Ilustracija)

Ako želite jednostavan i ukusan recept koji će obradovati i djecu i odrasle, pohovani sir je pravi izbor. Ovi zlatno-hrskavi prutići, začinjeni bosiljkom i majčinom dušicom, savršeni su kao predjelo, užina ili lagana večera uz omiljeni sos.

Za pripremu, sir Gauda narežite na prutiće i dobro osušite. Pripremite smjesu od jaja začinjenih solju i paprom, a krušne mrvice pomiješajte sa suhim začinima. Prutiće sira uvaljajte u brašno, zatim u jaja, pa u začinjene mrvice – postupak ponovite za dodatnu hrskavost. Prije prženja, panirani sir stavite u zamrzivač na 20 minuta kako biste spriječili curenje.

Sir možete pržiti u dubokom ulju na 180°C dok ne poprimi zlatno-smeđu boju ili, zdraviju verziju, peći u rerni na 220°C oko 8 minuta sa svake strane, dok ne postane hrskav.

Ovaj recept donosi kremastu unutrašnjost i hrskavu koricu, idealan spoj koji teško odolijeva svakome.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *