(Banana krofnice recept na kojem će vam svi pozavidjeti-Foto: Pexels.com)
Banana krofnice su odličan izbor kada želite isprobati nešto novo i drugačije. Za ovaj jednostavan desert, ne trebaju vam jaja ni kvasac – dovoljno je imati banane, brašno, prašak za pecivo i malo ulja. Cijeli postupak traje svega pet minuta.
Ako preferirate slađe poslastice, krofnice možete uvaljati u šećer nakon prženja.
Potrebni sastojci:
- dvije zrele banane
- 60 grama brašna
- jedna kašičica praška za pecivo
- ulje za prženje
Priprema:
Banane izgnječite viljuškom dok ne dobijete glatku smjesu nalik pireu. Zrelije banane su idealne jer su mekše i slađe, što će poboljšati okus krofnica.
Pomiješajte brašno s praškom za pecivo, a zatim dodajte smjesu od banana. Možete koristiti i integralno brašno ako želite zdraviju varijantu. Od tijesta oblikujte kuglice koje će biti blago ljepljive.
Zagrijte ulje u manjoj posudi na srednjoj temperaturi i pržite krofnice dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Nemojte koristiti fritezu na vrući zrak jer krofnice neće imati isti okus.
Da biste lakše stavili tijesto u ulje, možete koristiti vrećicu za ukrašavanje ili običnu vrećicu za zamrzavanje s odrezanim vrhom. Kad se krofnice isprže, stavite ih na papirnate ubruse da upiju višak ulja, a za dodatnu slatkoću, uvaljajte ih u šećer po želji.