Zbog svojih sastojaka, ruska salata je podložna bržem kvarenju. Koliko dugo možete da je držite u frižideru i na koji način je treba skladištiti, pogledajte u ostatku teksta.
Svima je dobro poznato da se salata sastoji od brzo kvarljivih proizvoda poput šunke, majoneza i različitih vrsta povrća.
Osim toga, ukoliko salatu prekrivate folijom, time omogućavate mikroorganizmima da do nje i dođu. Samim tim, u svoj organizam unosite veliku količinu bakterija, a da toga često niste ni svjesni.
Međutim, čak i ako je skladištite na pravi način, najbolje bi bilo da je pojedete u roku od 3 dana, bez obzira da li se radi o posnoj ili o mrsnoj salati.
Razlog tome je što se poslije određenog vremena, pogotovo ako je duže držite van frižidera, sastojci fermentišu i kvare. Ne bi bilo loše da salatu sipate u tanjir, a potom je odmah vratite u frižider, kako biste sprečili njeno brže kvarenje.
Takođe, stručnjaci kao idealnu temperaturu za čuvanje ruske salate preporučuju 4° Celzijusa. (tl)