Tijesto za pizzu razvaljajte pa podijelite na 12 dijelova od kojih ćete napraviti kuglice. Svaku kuglicu rastanjite dlanovima te na sredinu stavite okruglicu i zatvorite rubove te oblikujte kuglice.
Ukusne mesne okruglice ušuškane u mekano tijesto koje obožavaju i stari i mladi. Jednostavne su za napraviti, a odlične u kombinaciji s marinarom od rajčice.
Sastojci
Okruglice
350 g goveđeg mljevenog mesa 150 g naribanog parmezana 1 svežanj svježeg peršina 30 g krušnih mrvica 1 jaje Papar po ukusu
Tijesto
500 g tijesta za pizzu 2 žlice maslinovog ulja 15 g parmezana Svježi peršin, nasjeckan 340 g zagrijane marinare od rajčice
Priprema
Okruglice
U posudu srednje veličine dodajte meso, parmezan, krušne mrvice, jaje, posolite i popaprite. Nasjeckajte peršin te ga dodajte (osim dvije žlice) u smjesu s mesom. Nježno miješajte dok se sastojci ne sjedine. Oblikujte okruglice.
Tijesto Tijesto za pizzu razvaljajte pa podijelite na 12 dijelova od kojih ćete napraviti kuglice. Svaku kuglicu rastanjite dlanovima te na sredinu stavite okruglicu i zatvorite rubove te oblikujte kuglice. Stavite ih u namašćeni lim za pečenje. Prekrijte krpom te ostavite na toplome 60 do 90 minuta da tijesto naraste.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pecite 20 do 25 minuta dok tijesto ne porumeni. Premažite maslinovim uljem i pospite sirom i peršinom. Poslužite s marinadom od rajčice.