Brzo, jeftino, ukusno: Mesne okruglice u tijestu

Tijesto za pizzu razvaljajte pa podijelite na 12 dijelova od kojih ćete napraviti kuglice. Svaku kuglicu rastanjite dlanovima te na sredinu stavite okruglicu i zatvorite rubove te oblikujte kuglice.

Recepti, mesne okruglice, jelovnik
(Shutterstock)

Ukusne mesne okruglice ušuškane u mekano tijesto koje obožavaju i stari i mladi. Jednostavne su za napraviti, a odlične u kombinaciji s marinarom od rajčice.

Sastojci

Okruglice

350 g goveđeg mljevenog mesa
150 g naribanog parmezana
1 svežanj svježeg peršina
30 g krušnih mrvica
1 jaje
Papar po ukusu

Tijesto

500 g tijesta za pizzu
2 žlice maslinovog ulja
15 g parmezana
Svježi peršin, nasjeckan
340 g zagrijane marinare od rajčice

Priprema

Okruglice

U posudu srednje veličine dodajte meso, parmezan, krušne mrvice, jaje, posolite i popaprite. Nasjeckajte peršin te ga dodajte (osim dvije žlice) u smjesu s mesom. Nježno miješajte dok se sastojci ne sjedine. Oblikujte okruglice.

Tijesto

Tijesto za pizzu razvaljajte pa podijelite na 12 dijelova od kojih ćete napraviti kuglice. Svaku kuglicu rastanjite dlanovima te na sredinu stavite okruglicu i zatvorite rubove te oblikujte kuglice. Stavite ih u namašćeni lim za pečenje. Prekrijte krpom te ostavite na toplome 60 do 90 minuta da tijesto naraste.

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pecite 20 do 25 minuta dok tijesto ne porumeni. Premažite maslinovim uljem i pospite sirom i peršinom. Poslužite s marinadom od rajčice
.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *