Bogata vitaminima i vrlo zdrava: Salata od cvekle

Cvekla sadrži nitrite koji snižavaju krvni pritisak, a zbog svojeg visokog udjela Vitamina B, kalija i željeza svrstavamo je u skupinu najzdravijeg povrća.

Cvekla se dugo kuha pa za brže kuhanje možete koristiti ekspres lonac.

Sastojci

500 g sirove cvekle
1 žlica bučinog ulja
1 žlica vinskog octa
1 žlica sjemenki (suncokreta, buče ili drugih sjemenki)
sol, papar

Priprema

Cveklu operite i stavite u hladnu vodu. Neka se skuha dok ne omekša, otprilike 45 minuta. Ako kuhate u ekspres loncu onda će to biti oko 15 minuta.

Kad se cvekla ohladi, ogulite je. U posudu za salatu narežite cveklu, dodajte bučino ulje, vinski ocat te posolite i popaprite.

Stavite u hladnjak na par sati da se ohladi i prije posluživanja još jednom promiješajte.

Posipajte tostiranim sjemenkama ako želite.

Vrijeme pripreme: 20 min
Vrijeme kuhanja: 15 min
Ukupno vrijeme: 35 min (R)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *