Ako niste baš neki kulinarski mag, onda napravite pizzu od starog hljeba i uživajte u ovom popularnom jelu italijanske kuhinje.
Sastojci:
1 hljeb,
150 ml mlijeka,
150 ml kisele vode,
4 kašike kečapa,
200 g suhog mesa,
1/2 crvene paprike,
200 g sira,
1 kašičica origana,
1 kašičica suhog začina,
10 maslina bez košpica.
Priprema:
Hljeb isjecite na kriške debljine prsta. Mlijeko pomješajte sa kiselom vodom, pa pola ove mješavine sipajte u nauljenu tepsiju i poredajte kriške hljeba.
Pospite sa ostatkom mlijeka i vode, pa nek odstoji nekoliko minuta dok hljeb malo ne omekša. Kečap promješajte sa origanom i suhim začinom, pa premažite hljeb.
Nasjeckajte suho meso, na kocke sjeckanu papriku i masline pomiješajte i sipajte preko hljeba.
Odozgo stavite narendani sir.
Pecite na 180 stepeni dok se sir ne otopi i zarumeni. (tl)