Ako imate ostataka mesa: Juha za svaki dan

Ova brzinska juha će vam super doći kad imate ostataka mesa. I svi će ukućani biti zadovoljni i zahvalni!

Sastojci

2 žlice ulja
1 manji crveni luk
200 g pečene purice
200 g smrznutog graška i mrkve
1 kocka za pileću juhu
1,5 l vode
150 g (širokih) rezanaca
¼ žličice slatke crvene paprike
sol, papar

Priprema

U lonac stavite ulje i dinstajte sitno sjeckani crveni luk da požuti. Dodajte natrgano meso ili nasjeckano na kockice, grašak i mrkvu pa promiješajte.

Ulijte vodu, dodajte kocku za juhu i rezance, slatku crvenu papriku, posolite i popaprite pa kuhajte poklopljeno oko pola sata.

Najbolja je još vruća. (R)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *