Ako hoćete da su vam palačinke vazdušaste i kada se ohlade stavite ovaj sastojak

Da bi palačinke bile baš mekane, odnosno, vazdušaste stavite malo kisele vode. Takve palačinke kada se ohlade neće biti žilave već i dalje mekane

recept za palacinke koje i nakon nekog vremena ostaju vazdusaste
(Da bi palačinke bile baš mekane, odnosno, vazdušaste stavite malo kisele vode – Foto: Ilustracija)

Palačinke su odličan izbor za doručak. Možete ih jesti sa medom, marmeladom ili eurokremom. Međutim, ima ih koji vole na palačinke namazati kajmaka ili povlaku. Izbor je vaš.

Postoji klasični recept za palačinke, jaje, malo mlijeka, brašna, vode i prstohvat soli. Da bi palačinke bile baš mekane, odnosno, vazdušaste stavite malo kisele vode. Takve palačinke kada se ohlade neće biti žilave već i dalje mekane.

Sastojci

2 jaja

150 ml mlijeka

200 g brašna

2 kašike ulja

200 ml kisele vode

prstohvat soli

Umutite jaja sa prstohvatom soli. Ko želi može dodati i na vrh noža sodu bikarbonu ili prašak za pecivo ali nije potrebno. Dodajte i mlijeko i brašno, po jednu kašiku dok mutite. Dodajte i ulje i kada ste sve dobro promješali, na kraju dodajte i kiselu vodu. Ostavite da odstoji 15-ak minuta.

U tavi za palačinke zagrijte ulje i pecite palačinke na srednjoj temperaturi da ne zagore, na obje strane. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *