Sjajna Lana Pudar se plasirala u finale Svjetskog prvenstva. Pogledajte video utrke!

Finalna trka na 200 metara delfin na programu je u četvrtak, 15. februara, od 17:02 sati
Sjajna Lana Pudar se plasirala u finale Svjetskog prvenstva!

(Bravo Lana, svaka čast na plasmanu u finale – Foto: Agencije)

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar nastupila je večeras na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima u Dohi, a uspjela je da izbori plasman u finale utrke na 200 metara delfin.

Pudar je nastupila u prvoj polufinalonoj utrci, a završila je kao četvrta sa vremenom – 2:09.42.



Najbolja sportistkinja Bosne i Hercegovine zauzela je osmo mjesto ukupno u polufinalu, što joj je na kraju donijelo i plasman u finale.



Finale je zakazano za četvrtak od 17:02 sati.

Podsjećamo, naša plivačica zbog manje povrede ramena nastupa u samo jednoj disciplini – 200 m delfin. Iako je ona željela nastupiti i u disciplini 100 metara delfin, njen je stručni tim ocijenio takav potez riskantnim redukovanog obima rada na pripremama.

POGLEDAJTE KAKO SE LANA PLASIRALA U FINALE

“Iskreno, do zadnjeg momenta nismo bili sigurni da li uopće nastupiti na ovom prvenstvu, ali smo na kraju odlučili da se Lana ipak pojavi i zabilježi nastup. Ona je zaista jako željela da nastupi i u disciplini 100 metara delfin. Naročito, jer zbog otkaza nastupa određenog broja plivačica ima drugo prijavljeno vrijeme na ovom prvenstvu. Međutim, naša je odluka da na ovom prvenstvu ubilježi nastup u disciplini samo u disciplini 200 metara delfin i da je to sasvim dovoljno u ovoj fazi njenih priprema, s obzirom na obim i intezitet treninga u prethodnom periodu, kao i na njeno trenutno stanje”, poručio je Lanin trener Goran Grahovac prije dolaska na takmičenje. (VB)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *