Vraća se Liga prvaka: Dva glavna kandidata za trofej igraju danas

City igra protiv Copenhagena, a Real gostuje u Leipzigu. Osim te dvije utakmice, čeka nas još dosta neizvjesnih susreta u sljedećih osam dana
Fudbal, Liga prvaka, Manchester City, Leipzig
(Manchester City večeras u Kopenhagenu – Screenshot)

Vraća se Liga prvaka. U proljetnom dijelu sezone vrijeme je za susrete osmine finala. Prema kladionicama, Manchester City je favorit za ponovo osvajanje naslova prvaka Europe. U uži krug ulaze Bayern i Real Madrid, a gotovo je sigurno da ćemo imati i poneko iznenađenje.

Upravo Manchester City i Real u utorak otvaraju svojim susretima osminu finala. City igra protiv Copenhagena, a Real gostuje u Leipzigu. Osim te dvije utakmice, čeka nas još dosta neizvjesnih susreta u sljedećih osam dana. Pa krenimo redom s pregledom.

Copenhagen – Manchester City (utorak, 21:00)

Jasno je da bi Manchester City trebao lagano proći dalje. Aktualni prvaci Europe preiskusni su i prekvalitetni da bi propustili ovakvu priliku. Dancima treba odati počast jer su izbacili Manchester United iz Lige prvaka. Ključna je bila luda utakmica u kojoj je Copenhagen slavio 4:3.

Leipzig – Real Madrid (utorak, 21:00)

Njemačka momčad naizgled nema što tražili protiv Reala, koji je prošlog vikenda uvjerljivo pobijedio Gironu i zgrabio prvo mjesto u španjolskom prvenstvu. Problem je za Real ozljeda gležnja Judea Bellinghama, najboljeg strijelca ove sezone. Pitanje je hoće li se on oporaviti za susret s Leipzigom.

Lazio – Bayern (srijeda, 21:00)

Bayern je po kladionicama drugi po šansama za osvajanje natjecanja. Momčad Thomasa Tuchela ima problema, vidjeli smo to u teškom porazu od Leverkusena prošlog vikenda. Nedostaju i neki bitni igrači – Alphonso Davies, Serge Gnabry i Kingsley Coman, ali još uvijek bi Bayern trebao rutinski proći Lazio. Rimljani su u skupini bili bolji od Feyenoorda i Celtica.

PSG – Real Sociedad (srijeda, 21:00)

U francuskom prvenstvu PSG je uhvatio zamah i u ovim trenucima se čini nedostižan. Skida to pritisak s pariške momčadi uoči nastavka Lige prvaka. U osmini finala čeka Real Sociedad, španjolska momčad bez velikih zvijezda.

PSG je favorit, no Sociedad je u skupini s Interom, Benficom i Salzburgom osvojio prvo mjesto. Sociedad je najčešće remizirao ove sezone. U prvenstvu ima 10 remija u 24 kola, dok je u skupini imao tri remija i tri pobjede. Dakle, španjolski klub još uvijek nema poraza u Ligi prvaka ove sezone.

Liga prvaka, Inter
(Inter ponovo ima visoke ambicije u Ligi prvaka – Screenshot)

Inter – Atletico Madrid (20.2., 21:00)

Talijansko-španjolski susret bez izrazitog favorita. Inter ima fantastičan niz od sedam pobjeda, dok je Atletico doživio dva poraza zaredom. Ova se utakmica igra za tjedan dana i svašta se dotad može promijeniti. Očekujte tvrdu i bespoštednu borbu za svaki centimetar terena, ne baš predivan nogomet te nadmetanje Antoinea Griezmanna i Lautara Martineza.

PSV – Borussia Dortmund (20.2., 21:00)

PSV je blagi favorit u prvoj utakmici protiv njemačke momčadi. Borussia u momčadi ima nekoliko iskusnih igrača koji su se naigrali velikih utakmica u Ligi prvaka – Marca Reusa, Emrea Cana i Matsa Hummelsa. Dodajte im Donyella Malena, Marcela Sabitzera. Jadona Sancha, Niclasa Füllkruga i Sebastiena Hallera i imate opasnu, iskusnu momčad koja može daleko dogurati.

Napoli – Barcelona (21.2., 21.00)

Susret aktualnih prvaka Italije i Španjolske ne izgleda tako sjajno ove sezone. Obje momčadi muče se u prvenstvima i izvjesno je da neće obraniti titule. Ostaje im Liga prvaka u kojoj mogu spasiti sezonu. Barcelona je favorit za prolazak, no kladionice kažu da u prvoj utakmici favorita nema, piše Index.hr.

Porto – Arsenal (21.2., 21:00)

Portugalska je momčad iz sezone u sezonu solidna u Europi, no Arsenal je objektivno kvalitetnija momčad i favorit u ovom okršaju. Momčadi su se susrele 2006., 2008. i 2010. godine u Ligi prvaka i svaki put je prošao Arsenal.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *