Mašović i Pantelić pogađali za pobjedu Tuzla Cityja protiv Dečića iz Crne Gore (Foto)

Do kraja priprema u Antaliji Plavi iz Simin Hana odigrat će još jednu utakmicu i to 1. februara protiv Maribora. Dan poslije, vraćaju se u Tuzlu

Treću pripremnu utakmicu u Beleku (Antalija) igrači Tuzla Cityja odigrali su danas protiv crnogorskog prvoligaša Dečića iz grada Tuzi i ostvarili su prvu pobjedu 2:1 (1:1).

U sjajnoj utakmici viđena su tri gola. Igrala se 21. minuta kada je Tuzla City stigao do vodstva, a strijelac gola sa “bijele tačke” bio je Alen Mašović – golman u desnu, a lopta u lijevu stranu tik uz stativu.

Gosti su izjednačili u sudijskoj nadoknadi vremena preko Olivera Šarkića, te se na odmor otišlo pri rezultatu 1:1.

Na otvaranju drugog poluvremena Đorđe Pantelić postiže pogodak koji je na kraju odlučio pobjednika ove utkamice. Istrčao je kontru, prevario golmana, ostavio iza i pratioca i mirno je poslao loptu u mrežu za prvu pobjedu na pripremama.

Šef sručnog štaba Slavko Petrović ovoga puta može biti zadovoljan, u odnosu na prethodne dvije utakmice, mada je do početka drugog dijela sezone ostalo još posla na uigravanju tima.

Do kraja priprema u Antaliji Plavi iz Simin Hana odigrat će još jednu utakmicu i to 1. februara protiv Maribora. Dan poslije, vraćaju se u Tuzlu. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *